Hur importerar jag frågor till mitt prov?

I ditt dashboarden för ditt konto så kan du hitta provet som vill lägga till frågor på. Om du inte har ett prov ännu så kan du skapa ett genom att klicka på "+ Nytt prov" i det övre högra hörnet.

När du har valt ett prov, gå till "Frågor" i provets dashboard, och klicka vidare till fliken "Import":

Här hittar du en .csv-fil som kan laddas ner som exempel. Vi rekommenderar att du använder dig utav den här exempelfilen när du skapar din egen importfil.

Du kan även ladda ner exempelfilen här:

Ladda ner exempelfil för import av frågor till ett prov
Se till att den översta raden inte ändras, och lista dina frågor i de undre  raderna, så att din information hamnar i rätt kolumner.

Det här är informationen som krävs per kolumn:

question
Ange dina frågor här (en fråga per rad)

points
Ange antal poäng som den här frågan får när den har blivit korrekt besvarad

answer_x
Ange något utav svarsalternativen här

explanation_x
Ange förklaring (eller feedback) som kan visas efter att en användare gav detta svar. (Notera att detta endast är möjligt för de som har minst ett Business Owl-konto)

correct_x
Om svaret answer_x är korrekt så bör du ange "1", i andra fall "0".

explanation
Ange en allmän förklaring (eller feedback) för frågan, som du kan välja att visa när en fråga har besvarats av en användare.

När du har angett all information så sparar du din fil som en .csv-fil:

Nu kan du gå tillbaka till ditt prov, gå till "Frågor" > "Importera frågor", där du kan välja din egen fil, och välj "Upload .csv".

Var vänlig läs den här artikeln om du upplever problem med att spara din fil i rätt format.

Det var allt! Ditt prov bör nu innehålla alla frågor i filen, och du är redo att arbeta på ditt prov, finjustera inställningarna och dela det med dina användare.

Processen av att importera frågor till en frågesport är lite annorlunda från ett prov. Läs gärna den här artikeln för att lära dig hur du importerar frågor till en frågesport.