LMS Evaluering sjekkliste: Velge en digital læringsplattform

Hva skal man se etter i en LMS? Du er på utkikk etter en ny LMS og vet ikke hvor du skal begynne? Vi har en praktisk sjekkliste som du kan bruke til å diskutere med ditt team og velge en LMS som passer dine behov best.

Se på talentene til ditt opplæring- og utviklerteam

Har du et stort team med forskjellige talenter og du vil gjøre alt på egenhånd? Eller er du et lite team og vil fokusere på å lage kurs, og få dine studenter eller kollegaer til å starte læringen? Finn en LMS i forhold til talentene i ditt team.

Hvordan integrere med andre programvarer som du bruker

Du bruker sannsynligvis mange fler programvarer enn bare en LMS. Se nærmere på muligheten til å koble til eller integrere med andre programvarer. Bruker LMSen utgående webhooks? Kan du koble til populære programvarer som MailChimp eller Hubspot?

Vurder opplevelsen og anmeldelsene av LMS tilbyderen

Se nærmere på bedriften som lager LMSen. Er det en fersking eller et seriøst selskap? Er det stort? Større betyr vanligvis at det er dyrere og ikke like bra som et mindre selskap når det kommer til kundeservice og hjelp til å få det meste ut av deres produkt. Se etter LMS anmeldelser for å vite mer om hva andre brukere tenker om et bestemt selskap.

Saas vs installert på din egen server

Digitale læringsplattformer kan deles opp i to store bolker: Online LMS (Saas) eller installert programvare på din egen server. Hvilken foretrekker du? Saas er billigere for det meste, raskere å ta i bruk og du trenger ikke å kjøre det på egne servere. Så du trenger ikke IT. Hvis du velger å installere det på din egen server så er det greit for oss... men vi tror det tilhører tidlig 2000-tall.

Hva slags kundeservice blir tilbudt med LMSen

Alle lover et brukervennlig grensesnitt. Men tro på oss: Du kommer til å ha spørsmål. Sannsynligvis fler enn ett. Hvordan er kundeservicen til en LMS tilbyder? En LMS er ikke noe man velger over natten. Du kommer til å investere mye tid og penger i din LMS, så det er best å få litt hjelp av de profesjonelle bak LMSen. Sjekk ut Capterra for å lese deg opp på våre anmeldelser.

Funksjoner vs behov

Du kan sannsynligvis lage en lang liste over funksjoner du er ute etter i en LMS. Og hvis du har et møte med dine kollegaer og sjef, så blir listen en del lenger. Sannsynligvis for lang. Trenger du virkelig alle disse egenskapene? Vi foreslår at du ser på hva du trenger. Egenskaper kan få systemet til å bli dyrt. Behovene er viktige. Fokuser på hva du trenger for å gi den beste læringsopplevelsen og hvilke behov reduserer tiden du bruker for å administrere dine kurs.

Trenger jeg (Virkelig) (begrensningene til) SCORM

Det er mye man kan si om SCORM. Men du bør spørre deg selv: «Trenger jeg virkelig SCORM?». SCORM har mange begrensninger. Og hva går man glipp av hvis man velger SCORM? Bør man ikke få opplæringen til å bevege seg fremover og på nett? Når var sist gang man dro nytte av SCORM? Og var det problematisk? Eller resulterte det i en mindre vakker opplevelse? Gjør litt sjelegransking. Les mer om SCORM.

Merkevarebygging

Er det mulig å tilpasse kursene til ditt varemerke? Det er bra hvis du trenger det. Men vær varsom, du vil ikke designe hele onlinekurset selv eller å måtte bygge det fra bunnen av. Du vil ha en godt designet, distraksjonsfri læringsplattform for maksimale resultater. For mange distraheringer går utover opplæringen. Så ideelt sett skal den se vakker ut fra begynnelsen og gi deg muligheten til å tilpasse det til ditt varemerke.

Rapportering

Ta en titt på rapporteringsfunksjonen til LMSen. Hva sporer den? Og hvor enkelt kan du laste ned resultatene til Excel?

Lage Innhold og Administrering

Trenger jeg en separat LCMS for å lage og administrere innholdet på mine onlinekurs? Eller er kursbyggeren inkludert i LMS programvaren?

Pris og prismodeller

Se på prisene og prismodellene til de forskjellige tilbyderene.
Betaler du per student? Og hvor mye? Eller er det en flat pris (som er oftest billigere enn å betale per student). Tar LMS-tilbyderen betalt for å sette opp systemet (med programvare) eller betaler man en månedspris? Den siste er som regel billigere. Og hvor mye koster det? Digitale læringsplattformer kan koste veldig mye, men det må ikke være så dyrt.

Bare ta en titt på våre priser. Prisene går fra $20 til $100 i måneden, mens andre systemer starter på $300 i måneden.

Spør etter en live demonstrasjon eller en prøveperiode

Man vet ikke før man har prøvd. Har LMSen en prøveperiode hvor du kan ta et dypdykk? "seeing is believing", gir LMS-tilbyderen muligheten for en LMS demonstrasjon?