Hva er de forskjellige typer digitale læringsplattformer?

Nå vet vi hva en LMS er, hvorfor du bør bruke en LMS og hvordan evaluere en LMS. La oss se på digitale læringsplattformer fra et annet perspektiv. Hva er de forskjellige typer digitale læringsplattformer?

I denne artikkelen så skal vi snakke om de forskjellige LMS systemene.

Webbasert LMS vs Installert LMS programvare

Den største forskjellen i LMS løsninger ligger i webbasert LMS programvare og installer LMS programvare. Før måtte du installere eldre LMStilbyder programvare på din egen server. Som måtte vedlikeholders med egen IT. Det kom med store oppstartsgebyrer og vedlikeholdsavtaler, som koster masse penger. Moderne LMStilbydere utvikler webbaserte digitale læringsplattformer. Prisen for webbasert programvare er en brøkdel av de store og ressurskrevende installerte programvarene. På toppen av dette, så forbedrer LMS-tilbyderne programvarene deres på nett. Ingen store oppstartskostnader og månedsprisen er mye lavere enn installert programvare.

Saas / Cloud LMS vs Hosted LMS

I webbasert programvare har du to forskjellige innfallsvinkler. Du kan velge mellom Saas LMS eller du kan hoste programvaren selv. Hvis du velger å hoste programvaren selv, så har du full kontroll over server spesifikasjonene. Men du er også ansvarlig for oppetid og sikkerheten til din server. Du må oppgradere med alle tilgjengelige oppdateringer. Hvis du velger en online Saas Lms så ligger hele ansvaret på LMS-tilbyderen. Du kan konsentrere deg om å lage online kurs.

Gratis vs Komersiell

Hvis du har et teknisk talent på ditt team og du har et stramt budsjett, så ta en titt på de gratis digitale læringsplattformene som er tilgjengelige. Det er noen løsninger som du kan installere og vedlikeholde selv. Hvis du ikke vil installere og sette opp programvare selv, så kan må du velge en komersiell LMS.

Open Source vs Closed Source

I både webbasert og installert programe så har du closed source og open source læringsplattformer. Online Saas / Cloud LMS programvare er aldri open source. Hvis du er en stor fan av open source prosjekter så trenger du ikke å se på disse. Open source gir deg frihet, men også ansvar. Hvis du er en bekymringsfri jente eller gutt så er det bare å gå for en online Saas LMS.

Utvidelser

Når det kommer til utvidelser, så kan du ha systemer med utvidelser og systemer uten. For å la dataene flyte fritt så må du se nærmere på LMS som tilbyr tredjepartsutvidelser.

Og hva med Easy LMS?

Gjør deg klar: Vår LMS er en webbasert lms, hostet som en cloud lms og gjort tilgjengelig til deg som en Saas lms. Og på daglidags språk: Bare registrer deg og kom i gang med vår lms :-)