Historien bak LMS

Digitale læringsplattformer (lms) har økt i popularitet de siste åra. Tekniske innovasjoner har redefinert læringsprosessen. Historien bak digitale læringsplattformer strekker seg ikke så langt tilbake i tid. Det startet i 1924 med oppfinnelsen av undervisningsmaskinen. Etterhvert kom det fler oppfinnelser på markedet. Fra dette øyeblikket kom den ene oppfinnelsen etter den andre. Jeg skal ikke oppsummere alle læringsplattformsoppfinnelser, slik at hodet ditt ikke skal eksplodere. Bare et kort overblikk over de viktigste oppfinnelsene. Jeg håper du vil få en bedre forståelse av den korte historien etter å ha lest denne artikkelen :-)

Læringsmaskin

Hvem: Sidney Pressey

Når: 1924

Den første LMSen ble utviklet i 1924 når Sidney Pressey fant opp den første "undervisningsmaskinen". Denne lignet på en skrivemaskin med et vinduer som kunne administrere spørsmål. Et vindu viste spørsmål og det andre vinduet ble brukt til å fylle inn svar.

Problemsylinder

Hvem: M.E. Lazerte

Når: 1929

Kort tid etter fulgte oppfinnelsen av "problemsylinderet". Denne presenterte et problem til en student, og verifiserte om stegene studenten tok som ledet til svaret var korrekte.

Adaptiv Læringsystemer, SAKI

Hvem: Gordon Park and Robin McKinnon-Wood

Når: 1956

I 1956 ble det første Adaptive Læringsystemet oppfunnet. Det justerte automatisk spørsmålene til studentene i forhold til nivået deres. Adaptiv læring har blitt mer og mer sentralt.

Datamaskinen

Hvem: Hewlett-Packard

Når: 1970

I 1970 introduserte Hewlett-Packard, eller bedre kjent som HP, den aller første datamaskinen. Fra den dagen av fikk LMSer et helt nytt ansikt.

TCP/IP

Hvem: Robert Elliot Kahn and Vint Cerf

Når: 1982

Transmission Control Protocol/Internet protocol. Når du har direkte tilgang til internett, er det fordi din datamaskin har fått en kopi av TCP/IP programmet. Dette er standard språkprotokoll til internettet. TCP/IP har gjort det mulig for undervisning på nett og har fortsatt en stor innvirkning på dagens teknologi.

Den første programvaren

Hvem: SoftArc

Når: 1990

Den aller første LMS-programvaren til Macintosh-plattformen ble lansert av SoftArc i 1990.

Open-source internt nettverk, Moodle

Hvem: Martin Dougiamas

Når: 2002

I 2002, ble et open-sourve internt nettverk introdusert, under navnet Moodle. Plattformen har tre forskjellige brukere. Administratoren lager kurs til læreren og administrerer de generelle innstillingene. Læreren administrerer ett eller fler emner. Han/henne kan fylle disse med informasjon til studentene. Studentene kan ta del i de forskjellige emnene de har tilgang til. Dette interne nettverket har mer enn 60.000.000 brukere fordelt på 65.000 i 216 land. Moodle blir brukt til blandet læring, fjernundervisning, omvendt undervisning, og andre e-læringsprosjekter i skoler, universitet, arbeidsplasser og andre sektorer.

Privat cloud

Hvem: Eucalyptus

Når: 2008

Ideen om en plattform som distribuerer clouder ble født i 2008. Dette gjorde det mulig for LMS til å eksistere fullstendig på nett uten å måtte installeres på et internt nettverk.

LMS systemer med cloud-vert

Hvem: Fler bedrifter

Når: 2012

De fleste moderne LMSer har cloud-vert, noe som frigjør selskaper fra byrden å måtte installere og vedlikeholde systemer i hus.