Content Management System vs Learning Management System

E-læring er noe man ser mer og mer av. Hvilket system er best å bruke? CMS eller LMS? Du kan bruke et mer passivt system eller et system hvor studentene er aktivt involvert. Denne artikkelen beskriver forskjellene mellom CMS og LMS.

CMS

CMS står for: Content Management System

Hvis du vil bruke din egen blogg eller hjemmeside, kan du starte fra scratch. Ved å bruke Java, HTML eller CSS er det mulig å starte med script. Hvis du bygger en hjemmeside uten å være kjent med teknologi, er det best at du bruker en godkjent CMS. CMS krever ikke så mye teknisk kunnskap som å bygge alt fra scratch :) På den andre siden, å bygge alt fra bunn gir deg muligheten til å skreddersy siden enda mer. Mulighetene er endeløse. Ved å bruke CMS, kan brukere med riktige tillateleser redigere, legge til og se innhold. Brukere med et lavere tilgangsnivå kan bare se på innholdet.

Eksempler på Content management systemer

WordPress

Dette er muligens den mest kjente CMS'en. Det finnes uttallige plug-ins du kan bruke. Du kan legge til sosiale funksjoner til din blogg eller hjemmeside, lage område for abonnenter og masse mer. En annen fordel er muligheten til å velge mellom mange temaer til din hjemmeside eller blogg.

Tumblr

Her kan du bygge din weblogg på en platform med dypt integrerte sosiale funksjoner. Den er ikke like avansert som WordPress, men meget brukervennlig. Tumblr brukes mest som en weblog og ikke som hjemmeside.

LMS

LMS står for: Learning Management System

Hva betyr egentlig Learning Management System? LMS er en plattform som huser alle forskjellige e-læringskurs. Læring er ikke noe som skjer på skolen, men også på jobb. LMS gjør det mulig å organisere din undervisning, kutte ned på tiden det tar å lage kurs og distribuere dine kurs til dine kollegaer. Å gjøre opplæring mer attraktivt og gøy ved å bruke en enhet. Skaperen har mulighet til å designe, for eksempel, en quiz, spore fremgangen til brukerene og se deres resultater. Les mer om LMS

Eksempler på learning management system

Easy-lms.com

Vår LMS tilbyr mer enn én ting. Du kan lage quizer, bygge kurs, lage eksamener og tester. Det er et brukervennlig system med mange muligheter. Klikk på en av lenkene for å vite mer.

Forskjellen mellom CMS og LMS

CMS er et mer passivt program, det brukes mest til å se på dokumenter. Mens LMS er et program hvor studenter er motiverte til å være interaktive med systemet. Studenter får muligheten til å prøve, for eksempel en quiz. Skaperen har mulighet til å lage en quiz og spore fremgangen til studentene sine.