Hvordan lage et kurs på nett? En steg-for-steg guide.

For å hjelpe deg å komme i gang, har vi laget et kort kurs "Hvordan lage et online kurs". Det tar omkring 5-10 minutter å gå gjennom kurset, eller du kan bruke det som referanse når du bygger ditt eget kurs. Det vil definitivt hjelpe deg å komme i gang så fort som mulig!

Hvis du har noen spørsmål, vennligst ta kontakt med våre support guruer.

La oss starte med å bygge ditt fantastiske kurs med denne steg-for-steg guiden

Hvordan sette opp et fantastisk kurs med vår programvare

Steg 1: Lag ditt første kurs

Nå som du har en konto, kan vi fortsette med å lage ditt første kurs. Dette er gjort med noen få enkle steg:

1. Gå til kurs-fanen
  2. Klikk på knappen "+Nytt kurs"
  3. Skriv inn tittelen til ditt kurs
  4. Valgfritt: Skriv en introduksjonstekst til ditt kurs
  5. Valgfritt: Last opp bilde for din egen desitnasjonsside

Se videoen under for hvordan du kan gjøre dette.

Steg 2: Pensumet til ditt kurs

Den viktigste delen av ditt online kurs er pensumet. I denne delen vil du lære hvordan du kan bygge opp pensumet til kurset ditt.

Gå til "Curriculum"-fanen for ditt nyopprettede kurs. Du vil finne disse lysbildene:

• Startlysbilde
  • Introduksjonslysbilde
  • Sluttlysbilde

Disse er standardsidene til kursene. I mellom disse sidene kan du legge til dine egne sider, eller "Elementer" som vi kaller dem.

Rett etter at du har laget ditt kurs, vil pensumet se slik ut.

Du kan legge til dine egne elementer ved å klikke på "Legg til lysbilde"-knappen. Da får du muligheten til å legge til forskjellige typer lysbilder:

• Innholdslysbilder: Disse lysbildene kan inneholde tekst, bilder, videoer og sitater
  • Tester: Dette er en test basert på utfall. For eksempel: Hva slags elev er du?
  • Eksamen: En prøve hvor du kan evaluere kunnskapsnivået til dine brukere. Test om de virkelig forsto innholdet i kurset ditt.
  • Øvingsspørsmål: Øvelse gjør mester. Legg inn øvingsspørsmål i mellom lysbildene dine for å engasjere dine brukere og la de reflektere rundt innholdet ditt.

Når du klikker på Legg til lysbilde knappen, vil du få muligheten til å velge mellom forskjellige typer lysbilder

Når du legger til et lysbilde, vil hver variant gi deg forskjellige alternativer å velge mellom. For eksempel, hvis du legger til et øvingsspørsmål, kan du velge mellom forskjellige typer spørsmål.

Vi kommer til å dykke litt dypere inn i hver av de forskjellige typer lysbilder på de neste lysbildene til dette kurset :)

Steg 3: Legge til et innholdslysbilde til ditt kurs

De fleste kurs starter med et innholdslysbilde. Innholdslysbilder kan inneholde følgende elementer:

• Tekst
  • Bilder
  • Videoer
  • Sitater

Dette gir deg muligheten til å raskt lage det beste læremateriellet til dine brukere.

For eksempel, lysbildet til dette kurset du befinner deg i er et Innholdslysbilde. Vi skal vise deg hvordan forskjellig innhold ser ut. Det du leser nå er selvfølgelig tekstelementet :)

Det er klart at hvis du har for mye tekst, så kan ting bli litt kjedelig. Derfor kan du også legg til bilder til din tekst, som dette...

Voice over: "Ok. Denne brytende bilder tingen er bare mulig i kurset, ikke i denne steg-for-steg guiden i vår hjelp seksjon."

Når du har mye tekst, kan du gjøre innholder mer interessant ved å fremheve enkelte deler. For dette har vi lagd "sitat"-elementet.

På neste lysbilde vil vi vise deg hvordan du legger til en eksamen til ditt kurs!

Steg 4: Å legge til en eksamen i ditt kurs

De fleste kurs har en eller fler eksamener. Et typisk kurs vil ha noen innholdslysbilder og en eksamen på slutten. Med Easy-LMS kursbyggeren kan du:

1. Legge til eksamen(er) til hvilken som helst del av kurset
  2. Bestemme kravene for å bestå kurset

Vi legger først til en eksamen til kurset. Dette kan du gjøre ved å gå til "Pensum"-fanen. Så legge til et "Eksamen"-lysbilde:

Videre kan du velge å lage en ny eksamen, eller velge en du allerede har laget fra før.

Å lage og administrere eksamener er gjort under Eksamensfanen. Denne arbeidsflyten har fler fordeler:

• Du kan bruke dine eksamener på nytt i flere kurs.
  • Å sette opp eksamener kan kreve spesifikke regler i forhold til poengutdeling, forklaringer, nivåer for å bestå, spørsmålsbanker etc.

For nå går vi ut i fra at du allerede har opprettet en eksamen som heter "Avsluttende eksamen" og vi legger denne til kurset.

Bare velg din eksamen og trykk på lagre!

Her kan også du se forskjellige alternativer som du kan velge mellom:

• Vis startside ja/nei: Du kan velge om du vil vise startsiden til eksamenen. Hvis du velger å ikke vise startsiden til eksamenen vil den starte umiddelbart med første spørsmålet. Hvis du har en tidsbasert eksamen anbefaler vi å vise startsiden slik at brukeren vet at han er i ferd med å starte eksamenen.
  • Vis resultatsiden ja/nei: Dette vil enten vise resultatsiden på slutten av eksamenen eller umiddelbart gå videre til neste lysbilde.
  • Minimumscore for å bestå: Hvis en bruker ikke scorer over poenggrensen, vil han ikke få muligheten til å gå videre til neste lystbilde på eksamenen.
  • Maks forsøk: Hvis en bruker ikke scorer over poenggrensen for å bestå i løpet av et gitt antall forsøk vil han bli videresendt til sluttsiden av kurset (strykvarianten).

Det neste lysbildet til dette kurset vil være en kort eksamen på 3 spørsmål, som vi ikke kan vise her, så du må ta kurset.

Steg 5: Hvordan publisere kurset ditt

Og nå til siste steg: Hvordan dele kurset ditt med dine brukere.

Kort fortalt, finnes det 4 måter å gi folk tilgang til kurset ditt:

1. Du kan dele en direktelenke til prøven.

2. Du kan integrere en prøve på din webside ved bruk av en embed-kode (på samme på som du integrerer en Youtube video på din egen nettside).

Under "Publiser og Del" fanen på venste navigeringsmeny til ditt kurs kan du finne embed-koden og URLen til din prøve.

På pubilseringsfanen kan du finne både URLen og Embed-koden du kan bruke for å publisere kurset ditt

3. Du kan bruke vår "bare for inviterte funksjon" for å invitere en gruppe brukere på en sikker måte. Dette er mest brukt til e-læring for bedrifter. Du kan finne denne funksjonen under "Brukerstyring"-fanen.

Still inn din brukerstyring til Bare for Inviterte for å invitere brukere til ditt kurs på en sikker måte.

4. Og sist, men ikke minst, kan du eksportere en SCORM-fil og legge denne til din LMS. Vi anbefaler ikke dette fordi SCORM-standaren er ganske utdatert og har begrensninger i forhold til dataoverføring. Men hvis du er old skool, er det mulig.

Nå kan du gå og dele ditt nye kurs med dine brukere på den måten som passer deg best!

Du har fullført kurset!

Gratulerer! Du har fullført oppstarten av ditt nye kurs. Det er forsatt ganske elementært, men med dette grunnlaget har du mulighet til å legge til mer avanserte funksjoner som automatiske sertifiseringer, integreringer, etc.

Hvis du har fler spørsmål, vennligst ta kontakt med våre kundeservice guruer. Og du kan sette i gang og bygge dine kurs når som helst ved å registrere deg på www.easy-lms.com

Lykke til!

Jan

Grunnleggerer av Easy-LMS

Gå interaktivt og ta vårt "hvordan lage et online kurs" kurs

Sjekk ut kurset og gi gjerne beskjed om du har noen spørsmål, eller evenutelle kommentarer.
https://www.easy-lms.com/how-to-create-an-online-course/course-11448