Hvordan lage en prøve på nett?

Vil du lage en test eller eksamen på nett? Da har du kommet til riktig sted! Bare følg stegene nedenfor og du vil få en prøve på null komma niks!

Det første du må gjøre er å opprette en konto hos oss. Når du har gjort dette, vil du se noen av de innstillingene i ditt dashbord: for alle kontoer, har du mulighet til å lage tre forskjellige typer prøver - quizer, eksamener og tester - og kurs.

Jeg skal vise deg steg-for-steg, hvordan du kan lage en prøve på nett i videoen, eller les avskrivingen av videoen nedenfor.

How to create an Online Exam

Lag

Å lage en prøve på nett er veldig enkelt. Gå til Eksamen-fanen i ditt dashbord og klikk på "lag ny eksamen": Et pop-up vindu vil åpne seg for at du får navngitt din nye prøve; skriv inn et navn der (du trenger ikke å bekymre deg, du kan endre denne senere) og klikk på "kom i gang".

Startside

Du vil bli henvist til førstesiden til din prøve. Her kan du redigere tittelen til din prøve, legge til en introduksjonstekst, velge språket for din prøve, legge til et bilde og redigere teksten på start-knappen.

Spørsmål

Nå kan du begynne å legge til spørsmål i prøven din. Bare klikk på "lag nytt spørsmål" og et pop-up vindu åpner seg slik at du kan velge spørsmålstype til å begynne med. Du kan velge mellom flervalg, fyll inn tomrom, fritekst, bildesvar (små, middels eller store) og video/lyd spørsmål

Ikke sikker på hvilke spørsmål du skal velge? Det tryggeste valget er "flervalg". Ingen bekymring, hvis du ønsker, kan du endre spørsmålstypen senere. Og du kan ha mer enn en type spørsmål i en prøve... =)

For flervalgsspørsmål, har du muligheten til å legge til et bilde, legg til inntil 10 mulige svar, merk fler en ett riktig svar, og legg til tilbakemelding (hvis du vil)

Er du ferdig med å skrive svaralternativene? Nå kan du velge å vise svarene i samme rekkefølge eller stokke om på de.

Hvis du har en lang liste med spørsmål og ikke ønsker å legge de til en etter en, er det inget problem. Du kan importere alle spørsmålene på en gang med en Excel-fil.

Karaktergiving

Etter du er ferdig med å lage alle spørsmålene, så klikker du bare på lagre og klikk på neste fane: "Karaktergiving" her vil vi lage bestått/ikke bestått kategorier til din prøve:

Du kan lage så mange kategorier du ønsker, men en enkel løsning er bare å beholde to kategorier der, en "bestått" og en "ikke bestått". Du kan tilpasse innstillingene for din "bestått"-kategori ved å klikke på "blyant"-ikonet ved siden av prosentdelen.

Du kan til og med velge å dele ut et kursbevis hvis en bruker består på din prøve. (denne funksjonen er tilgjengelig for Bedriftsugler og høyere)

Atferd

Nå, la oss gå til "Atferd"-fanen. Her kan du sørge for at din prøve på nett oppfører seg akkurat slik som du ønsker 😅

Så, denne innstillingen inkluderer mange alternativer som du kan velge mellom: Å gjøre det mulig for brukere å endre svar eller ikke, fortsette til neste spørsmål umiddelbart eller klikk på "neste" for dette, legg til en tidsgrense for hele prøven eller per spørsmål, vis forklaringer (feedback) etter brukeren har svart på spørsmålet og gi en tilfeldig rekkefølge på spørsmålene.

Oppsett og Stil

Neste steg er "Oppsett og stil"-fanen. Her kan gjøre noen endringer i din prøve for å få denne til å matche din merkevare eller personlige stil. Og du kan til og med legge til din egen logo og bakgrunnsbilde.

Hvis du ikke er fornøyd med standardoppsettet og stiliseringsalternativene, er det fortsatt mulig å redigere CSSen og lage noen tilpassede endringer som får din eksamen til å se enda mer enestående ut (denne funksjonen er tilgjengelig for våre Bedriftsugle planer)

Resultatside

Neste steg er å tilpasse din "Resultatside". For å endre innstillingene i resultatsiden må du ha en Bedriftsugle-pakke eller høyere. Det finnes to oppsettsalternativer å velge mellom. Du kan vise alle spørsmålene og svarene på slutten av prøven din, eller gjemme resultatet for dine deltakere. Hva enn du er mest komfortabel med.

Vi er ferdig med å lage (men du kan alltid gå tilbake og redigere din eksamen). Nå, klikk på tittelen til din prøve for å gå tilbake til dashbordet.

Del

​Tilgang

Klikk på "Tilgang" slik at du kan redigere innstillingene og velge hvem som skal ha tilgang til din prøve på nett. Hvis du velger det første alternativer "Hvem som helst med lenken", vil hvem som helst som har lenken få tilgang på denne eksamenen (Jeg skal vise deg hvor du kan finne denne lenken om et øyeblikk).

Det 2. alternativet: "En predefinert gruppe brukere" gjør det mulig for deg å legge til brukere (en etter en eller via import) og få systemet til å sende en e-post med en unik lenke og passord automatisk, for å kunne ta din prøve.

Brukerdata

Nå til neste fane "Brukerdata".  Her kan du redigere innstillingene for din innloggingside. Du kan gjøre det obligatorisk eller valgfritt for brukere å logge inn, stille de noen få eller mange spørsmål og til og med lage dine egne spørsmål (for å kunne stille ekstraspørsmål på innloggingssiden, må du ha Bedriftsugle-pakken eller høyere).

Opt-in

Her kan du legge til ting du vil at dine brukere skal samtykke til eller akseptere før de tar din prøve. Dette kan inkludere Betingelser og Vilkår eller noen avkryssningsbokser, som "Jeg ønsker å motta e-poster fra dette firmaet" også videre.

Sosialt

Du kan justere innstillingene for deling på sosiale medier for din eksamen her.

Publiser

Neste steg, "Publiser"-fanen. Under "del"-underfanen finner du lenken for å dele din prøve med "hvem som helst med lenken" (vennligst se igjennom instruksjonene for "Tilgang"-fanen ovenfor). Du kan kopiere og lime inn denne lenken i en e-post, et innlegg på sosiale medier, i en WhatsApp-melding, også videre.

Du kan også klikke på disse små knappene under lenken for å dele denne direkte på sosiale medier, og krysse av i boksen (eller ikke) for å tillate at prøven din kan finnes av Google.

I "Embed"-underfanen kan du finne koden for å embedde din prøve i din nettside.

Send E-post

Til slutt, den siste fanen i "Dele"-prosessen er "Send e-post"-fanen. Du trenger bare å redigere denne fanen hvis du velger å dele din eksamen til en "predefinert gruppe brukere" i "Tilgang"-fanen.

Analyser

Etter at du er ferdig med å lage og dele din prøve på nett med ditt publikum, er det tid for å se nærmere på resultatene og statistikken. Avhengig av brukerinformasjonen du etterspør på innloggingssiden, vil testresultatene være assosiert med denne informasjonen:

Du kan til og med eksportere resultatene til en Excel-fil, og hvis du klikker på "se detaljer" kan du se resultatene per person med en liste med alle deres navn, brukerdetaljer og resultater per kategori.

Det er alt... eller... i hvertfall for nå. Jeg håper du har forstått hvordan du kan lage din egen prøve på nett. Du kan når som helst bruke denne guiden som en referanse om det trengs.