Zelf een online quiz maken

Zelf een online quiz maken is heel eenvoudig met de Online Quiz Maker. We leggen stap voor stap uit hoe je je eigen quiz kunt maken.

Stap 1: Geef je quiz een naam

Begin met het invoeren van de naam van je quiz op de homepage:

Quiz maken

Stap 2: Maak de eerste vragen en antwoorden

Vul eerst de vraag in, daarna een correct antwoord en daarna maximaal 3 foute antwoorden (minimaal 1 fout antwoord).

Quizvraag en antwoorden invullen

Na het invoeren van de eerste vraag en antwoorden kan je de quiz spelen door op de Play knop te klikken:

Maak en speel de quiz

Stap 3: Quiz opslaan

Na het invoeren van 3 vragen kan je de quiz opslaan door op de Save knop te klikken. Je moet hiervoor een account aanmaken. We vragen alleen wat basisgegevens om de quiz goed te kunnen opslaan. Maak je geen zorgen het is gratis en we spammen niet :)

Maak een quiz account

Stap 4: Quiz instellen

Na het opslaan van de quiz, kom je in het Quizmastaers Dashboard:

Quizmasters Dashboard

In het Quizmasters Dashboard kan je meer quizvragen toevoegen(onbeperkte hoeveelheid vragen toegestaan!), de instellingen van de quiz wijzigen, statistieken zien en de quiz publiceren en delen.

Online Quiz maken en instellen

Zo kan je de tijd die mensen kunnen spelen aanpassen, de taal veranderen, een logo toevoegen, en de kleuren van tekst, knoppen en de achtergrond veranderen.

Quiz instellingen

Stap 5: Quiz publiceren en delen

Wanneer je klaar bent met het toevoegen van vragen en het aanpassen van uw quiz, kan je de quiz  publiceren. Je kan de quiz op je eigen website te publiceren via een iframe. Of je kan de quiz delen via een url die wordt gemaakt op www.onlinequizcreator.com.

Quiz op eigen site

Stap 6: Spelen maar! En de statistieken bekijken:)

En spelen maar! Leef je uit en laat je vrienden, relaties of klanten spelen! Via het dashboard kan je de quiz statistieken bekijken en analyseren.