Hoe importeer ik vragen naar mijn examen?

In het dashboard van je account kun je het examen opzoeken waar je de vragen aan wilt toevoegen. Het kan zijn dat je er eerst een moet aanmaken door op de "+ Nieuw examen" knop te klikken in de rechterbovenhoek van je scherm.

Wanneer je het examen hebt geselecteerd, ga dan naar "Vragen" in het dashboard van je examen, en klik op het tabblad "Importeren":

Hier zul je een voorbeeld .csv-bestand vinden dat je kunt downloaden. We raden aan om dit voorbeeldbestand te gebruiken om je eigen importbestand aan te maken.

Je kunt het voorbeeldbestand ook hier downloaden:

Zorg ervoor dat je de bovenste rij ongewijzigd houdt en geef je vragen op in de rijen eronder, plaats je gegevens in de juiste kolommen.

Per kolom is dit de vereiste informatie:

vraag
Vul hier alsjeblieft de vraag in (één vraag per rij)

punten
Hier kun je het aantal punten invullen dat je wilt geven voor deze vraag wanneer het juiste antwoord is gegeven

antwoord_x
Je kunt hier elk van de antwoordemogelijkheden invoeren

uitleg_x
Hier kun je een uitleg (feedback) invoeren dat wordt weergeven nadat het antwoord is gegeven door de gebruiker (Let op: dit is alleen beschikbaar voor Business Owl accounts en hoger)

juist_x
Als antwoord_x juist is moet je een "1" invoeren, als het fout is moet je een "0" invoeren

uitleg
Hier kun je een algemene uitleg (feedback) geven over de vraag, die je kunt laten zien nadat een vraag is beantwoord door een gebruiker.

Wanneer je alle informatie hebt toegevoegd, sla je bestand dan op als een .csv-bestand:

Nu kun je terug gaan naar je examen en naar "Vragen" > "Importeer vragen", waar je je eigen bestand kunt selecteren en op "Upload .csv" kunt klikken.

Als je problemen hebt bij het opslaan van je bestand in het juiste format, bekijk dan alsjeblieft dit artikel.

Dat is het! Je examen zou nu alle vragen moeten bevatten uit je bestand en je bent klaar om verder aan je toets te werken en hem te delen met je publiek.

Het proces om vragen te importeren naar een quiz is iets verschillend van dat van een examen. Lees alsjeblieft dit artikel om uit te vinden hoe je vragen naar een quiz importeert.