Een Quiz in een Examen veranderen

Als je een Quiz hebt aangemaakt waarvan je je later realiseert dat je deze om wilt zetten in een Examen, dan is het mogelijk de export- en importfuncties te gebruiken om je Quiz te transformeren naar een Examen. Houd er wel rekening mee dat deze methode een beetje 'werk' zal kosten...
Hier is wat je moet doen:

1. Om je Quiz om te zetten naar het Examen deel in onze tool, kun je gewoon de inhoud kopiëren en plakken of de toets opnieuw aanmaken in een ander format. Hoewel, als je Quiz veel vragen bevat zul je het misschien handig vinden om de import- en exportfuncties te gebruiken die beschikbaar zijn in onze tool.

Om even je verwachtingen bij te stellen, houd er rekening mee dat dit nog wel een beetje 'werk' vereist... Dus zet een lekkere kop koffie of thee en laat me je hier door de stappen leiden 😎 :

Stap 1

Exporteer de vragen van je Quiz

Je zult een knop "Exporteer vragen" vinden onder "Vragen" in het menu van je Quiz:

Dit zal een .xlsx Excel bestand genereren waarin de vragen en antwoorden zijn weergeven in rijen. Je hebt nu de inhoud van je toets overgenomen. 👍

Stap 2
    Download het voorbeeldbestand voor het uploaden van vragen naar een Examen

Als je naar het Examen tabblad gaat in je dashboard, kun je het nieuwe Examen aanmaken door te klikken op de "+ Nieuw examen" knop en door de naam van je Examen in te vullen.
    Nu kun je de template voor het importeren van vragen naar het Examen onderdeel vinden onder "Vragen" > "Importeer vragen" in het menu van het Examen:

Je kunt het voorbeeldbestand ook hier downloaden:

Stap 3
    Pas je exportbestand aan zodat het overeenkomt met de structuur van het importbestand

Je zult merken dat de structuur voor het importbestand van een Examen verschilt van het exportbestand van de Quiz. .... Hier is waar het 'werk' bij komt kijken. 😅

We raden je aan om het voorbeeldbestand te gebruiken bij het importeren om je eigen importbestand te maken. Je moet de bovenste rij onveranderd laten en je vragen in de rijen hieronder zetten, terwijl je je gegevens in de juiste kolommen plaatst.

Per kolom is dit de benodigde informatie:

vraag
    Voer hier alsjeblieft de Vraag in (één vraag per rij).
    punten
    Hier kun je het aantal punten invullen dat je wilt geven voor deze vraag wanneer deze juist is beantwoord.
    antwoord_x
    Je kunt hier alle antwoord opties toevoegen.
    uitleg_x
    Hier kun je de uitleg (feedback) toevoegen die kan worden laten zien nadat een antwoord is gegeven door een gebruiker. (Let op: dit is alleen beschikbaar voor Business Owl accounts en hoger.)
    correct_x
    Als antwoord_x goed is moet je een "1" invoeren, als het fout is moet je een "0" invoeren.
    uitleg
    Hier kun je een algemene uitleg (feedback) geven over de vraag, die je kunt laten zien nadat een antwoord is gegeven door een gebruiker.

Wanneer je alle informatie hebt toegevoegd, sla je bestand dan alsjeblieft op als een .csv-bestand:

Laatste stap
    Upload het bestand naar je Examen

Ga terug naar je Examen en ga naar "Vragen" in het menu van je Examen. Klik op de knop "Importeer vragen". Kies je eigen bestand en klik op "Upload csv".

✨ Whoop whoop ✨

Je Quiz is nu omgezet naar het Examen onderdeel en je kunt nu profiteren van de beschikbare functies vanuit dit format, waaronder...

... het instellen van een score bereik voor het slagen / niet slagen voor een toets
    ... een tijdslimiet wissen
    ... de resultaten en statistieken van de sessies bekijken
    ... certificaten instellen
    ... deelnemers uitnodigen om je examen af te leggen
    ... je Examen printen
    ... de score van de resultatenpagina van je Examen verbergen
    ... etc.