Hvordan man laver en online test

Ønsker du at oprette en online test eller eksamen? Så er du kommet til det rette sted! Blot følg den enkle skridt nedenfor, og du vil have din nye test oprettet på ingen tid!

Det først, du skal gøre, er at oprette en konto hos os. Når det er gjort, vil du på dit instrumentbræt nogle valgmuligheder: for alle konti er det muligt at oprette tre typer tests - quizzer, eksamener og vurderinger samt kurser.

I videoen neden for viser jeg dig skridt for skridt, hvordan du opretter en online test.

Opret

At oprette en online test er meget nemt. Gå til  Eksamen i dit instrumentbræt og vælg ‘opret ny eksamen’: Et pop-up vindue åbnes, og du kan skrive navnet på din nye eksamen; skriv navnet (tænk ikke så meget over det, du kan ændre det senere), vælg derefter "kom igang".

Startside

Du føres til første side af din eksamen. Her kan du redigere titlen på din eksamen, tilføje en introduktions tekst, vælg sprog til din test samt redigere teksten på startknappen.

Spørgsmål

Nu kan du tilføje spørgsmål til din test. Bare vælg "opret nyt spørgsmål" og et pop-up vindu åbnes, så du kan vælge spørgsmålstype. Du kan vælge mellem multiple choice, udfyld tome felter, fritekst, billedsvar (lille, medium eller stort) samt video/audio-spørgsmål.

Usikker på hvilken spørgsmålstype, du skal vælge? Det sikre valg er  "multiple choice". Bare rolig, hvis du ønsker det, kan du ændre spørgsmålstypen senere. Og du kan anvende mere end en spørgsmålstype i en eksamen...:)

Ved et multiple choice-spørgsmål kan du tilføje et billede, tilføje op til 10 svarmuligheder, markere mere end et svar korrekt and tilføje feedback (hvis du ønsker det).

Færdig med at skrive svarmuligheder? Nu kan du vælge at vise svarene i den aktuelle rækkefølge eller blande dem.

Hvis du har en lang liste af spørgsmål og ikke ønsker at indgive dem en for en, så er det intet problem. Du kan importere dine spørgsmål på én gang med en Excelfil.

Bedømmelse

Når du har oprettet alle spørgsmål, så bare gem og vælg næste mulighed: "Bedømmelse" her opretter vi bestået/ikke-bestået kategorier til din test:

Du kan oprette lige så mange kategorier, som du ønsker, men en enkel løsning er blot at have to kategorier, en "bestået" og en "ikke-bestået". Du kan tilpasse indstillingerne til din "bestået"-kategori ved at klikke på "blyanten" ved siden af procenttegnet.

Du kan endda også vælge at sende et certifikat, hvis en deltager består din eksamen. (Denne funktion er kun tilgængelig ved abonnementet Business Owls og derover.)

Opførsel

Lad os nu vælge "Opførsel". Der kan du sikre at din online test opfører sig nøjagtigt, som du gerne vil have det 😅.

Indstillingerne du kan vælge fra inkluderer: gør det muligt for dine deltagere at ændre svar eller ej, fortsætte til næste spørgsmål umidelbart efter besvarelse eller ved at klikke "næste", tilføj en tidsbegrænsning for hele testen eller per spørgsmål, vis forklaringer (feedback) efter besvarelsen af spørgsmålet samt lade spørgsmålene komme i en tilfældig rækkefølge.

Layout & Styling

Det næste skridt er "Layout and Styling". Der kan du foretage nogle ændringer i din test for at tilpasse den dit brand eller personlige stil. Du kan endda tilføje dit eget logo og baggrundsbillede.

Hvis du ikke er tilfreds med de pre-indstillede layout- og stylingmuligheder, er det muligt at redigere CSS og foretage nogle individuelle ændringer til at få din eksamen til at se endnu mere fantastisk ud. (Denne fuktion er kun tilgængelig i vores Corporate Owl-abonnementer.)

Resultatside

Næste skridt er at tilpasse din "Resultatside". For at kunne ændre indstillingerne på resultatsiden, så skal du have et  Business Owl-abonnement eller derover. Der er to layoutmuligheder at vælge imellem.Du kan vise alle spørgsmål og svar ved slutningen af din test eller skjule resultatet for dine delategre. Hvad der passer bedst til dine behov.

Nu er vi færdig med at oprette (men du kan altid gå tilbage og redigere din eksamen). Klik på titlen af din eksamen for at vende tilbage til instrumentsbrættet.

Del

Adgang

Vælg "Adgang" så kan du redigere indstillingerne og fastlægge, hvem der kan have dagang til din online test. Hvis du vælger første mulighed: "Alle med linket", så har enhver, som har linket adgang to denne eksamen (jeg viser dig, hvor du finder dette link om et øjeblik).

Den anden mulighed: "En udvalgt gruppe af deltagere" giver dig mulighed for at tilføje deltagere (en for en eller via import) og automatisk få systemet til at sende dem emails med et unikt link og kodeord for at kunne gennemføre din eksamen.

I feltet "Hvornår er denne eksamen tilgængelig for deltagerne?" kan du begrænse tilgængeligheden af din eksamen til en specifik tidsrammen.

Brugerinformationer

Under "Brugerinformationer" kan du redigere indstillingerne til din login-side. Du kan gøre det obligatorisk eller frivilligt om, dine brugere skal logge ind, stil dem et par spørgsmål eller mange spørgsmål og endda oprette dine egne spørgsmål (for at kunne stille ekstra spørgsmål på login-siden, skal du have et Business Owl-abonnement eller derover).

Opt-in

Her kan du tilføje det, som du ønsker dine deltagere skal erklære sig enig i eller acceptere før, de gennemføre din test. Det kan inkludere Vilkår & Betingelser eller nogle afkrydsningsfelter, så som "Jeg accepterer at modtage emails fra dette firma" og så videre.

Social

Her kan du tilpasse indstillingerne til deling af din eksamen på sociale medier.

Offentliggør

Næste skridt "Offentliggør", under "Del" kan du finde dit URL til at dele din test med "Alle med linket" (venligst gennemse instruktionerne under "Adgang" overnfor). Du kan kopiere og indsætte dette URL ind i en email, en post på social medier, i en WhatsApp-besked etc.

Du kan også klikke på de små knapper under dit URL og dele det direkte på sociale medier samt afkrydse boksen (eller ej) for at tillade, at Google viser din test ved søgning.

Under "Indbyg" kan du finde koden til at indbygge din eksamen på din hjemmeside.

Send Email

Den sidste valgmulighed under "Del" er "Send email", du kan kun redigere denne mulighed, hvis du vælger at dele din eksamen med en "En udvalgt gruppe af deltagere" under "Adgang".

Analysere

Efter du er færdig med at oprette og dele din online test med dit publikum, er det tid til at se på resultaterne og statistikkerne. Afhængig af den brugerinformation du efterspurge på login-siden, får du dine testresultater leveret i forhold til den information.

Du kan endda eksportere resultaterne til en Excelfil, og hvis du klikker på "se detaljer" kan du se resultaterne per person med en liste over alle deres svar, brugerinformationer samt resultater per kategori.

Det var det hele...eller...ihvertfald for nu. Jeg håber, at du kunne forstå, hvordan du opretter din egen online test. Du kan bruge denne guide som reference, når du har behov for det.